עוגיות בצק פריך מגולגלות תמרים, במלית ממרח תמרים
- תמרים מובחרים בקעת הירדן
- 17 במרץ 2023
- זמן קריאה 1 דקות
מצרכים ל 28 יחידות:
לבצק הפריך:
100 גרם חמאה קרה וחתוכה לקוביות
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
350 גרם קמח לבן (2.5 כוסות)
כפית גרידת לימון (3 גרם)
כפית תמצית וניל (5 מ”ל)
1/2 כוס מים קרים (120 מ”ל)
למילוי:
כוס ממרח תמרים (275 גרם)
קינמון – כפית שטוחה
הוראות הכנה:
מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות (חום עליון-תחתון).
בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים את קוביות החמאה יחד עם הסוכר, הקמח וגרידת הלימון. מפעילים את המיקסר על מהירות מינימום למשך כ- 5 דקות עד לקבלת תערובת פירורית שמזכירה חול. מוסיפים את תמצית הוניל והמים, ומעבדים עוד 3-4 דקות עד לבצק שמתגבש על גבי וו הגיטרה.
מחלקים את הבצק הפריך לשני חלקים.
מרדדים כל חלק לעלה בצק בעובי חצי ס”מ על נייר אפייה ונעזרים בקמח כדי שלא יידבק בשני צידי הבצק.
מערבבים את ממרח התמרים עם הקינמון ומורחים מחצית מהכמות על גבי הבצק באופן אחיד.
מגלגלים את הבצק לרולדה מהחלק הרחב שלה, מהדקים מעט ומשטחים. כך עושים גם עם החלק השני של הבצק.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את 2 הרולדות על גבי התבנית במרווח אחת מהשנייה.
בעזרת סכין יוצרים חתכים בעובי 1 ס”מ כדי שיהיה קל לפרוס את הרולדה לאחר האפייה
מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך כ- 30-40 דקות או עד שהרולדות מזהיבות ומעט נסדקות.
מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
מפדרים אבקת סוכר בנדיבות, פורסים לפי הסימונים ומגישים מגולגלות תמרים נפלאות





תגובות