top of page

עוגיות בצק פריך מגולגלות תמרים, במלית ממרח תמרים

  • תמונת הסופר/ת: תמרים מובחרים בקעת הירדן
    תמרים מובחרים בקעת הירדן
  • 17 במרץ 2023
  • זמן קריאה 1 דקות

מצרכים ל 28 יחידות: לבצק הפריך: 100 גרם חמאה קרה וחתוכה לקוביות 100 גרם סוכר (1/2 כוס) 350 גרם קמח לבן (2.5 כוסות) כפית גרידת לימון (3 גרם) כפית תמצית וניל (5 מ”ל) 1/2 כוס מים קרים (120 מ”ל) למילוי: כוס ממרח תמרים (275 גרם) קינמון – כפית שטוחה הוראות הכנה:

  • מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות (חום עליון-תחתון).

  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים את קוביות החמאה יחד עם הסוכר, הקמח וגרידת הלימון. מפעילים את המיקסר על מהירות מינימום למשך כ- 5 דקות עד לקבלת תערובת פירורית שמזכירה חול. מוסיפים את תמצית הוניל והמים, ומעבדים עוד 3-4 דקות עד לבצק שמתגבש על גבי וו הגיטרה.

  • מחלקים את הבצק הפריך לשני חלקים.

  • מרדדים כל חלק לעלה בצק בעובי חצי ס”מ על נייר אפייה ונעזרים בקמח כדי שלא יידבק בשני צידי הבצק.

  • מערבבים את ממרח התמרים עם הקינמון ומורחים מחצית מהכמות על גבי הבצק באופן אחיד.

  • מגלגלים את הבצק לרולדה מהחלק הרחב שלה, מהדקים מעט ומשטחים. כך עושים גם עם החלק השני של הבצק.

  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את 2 הרולדות על גבי התבנית במרווח אחת מהשנייה.

  • בעזרת סכין יוצרים חתכים בעובי 1 ס”מ כדי שיהיה קל לפרוס את הרולדה לאחר האפייה

  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך כ- 30-40 דקות או עד שהרולדות מזהיבות ומעט נסדקות.

  • מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

  • מפדרים אבקת סוכר בנדיבות, פורסים לפי הסימונים ומגישים מגולגלות תמרים נפלאות




ree

תגובות


bottom of page