top of page

מתכונים עם תמרים

שיק בריאות.jpg

שייק בריאות בננה, תמרים וסילאן בריאות ואנרגיה בכוס אחת

מצרכים:
 

2 בננות קלופות וחתוכות לקוביות

6 תמרים לחים ללא גרעין

1 כוס חלב 3%

6-4 קוביות קרח
2-1 כפיות סילאן

הוראות הכנה:
 

מרסקים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון לקבלת מרקם חלק.

יוצקים לכוסות ומגישים.

 יש יותר קל מזה? 

שייק-תמרים-ותותים-מתכון-768x536.jpg

שייק פירות אדומים ותמרים – מי אמר נוגדי חימצון ולא קיבל? 

מצרכים:
 

חצי בננה

דובדבנים, פטל, אוכמניות, תותים או גוג׳י ברי – מה שבא לכם!
4 תמרים לחים ללא רגעין

1 כוס חלב / חלב סויה / חלב שקדים

כף זרעי צ’יה (לא חובה)

6-4 קוביות קרח
 

הוראות הכנה:
 

 מרסקים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון לקבלת מרקם חלק.

 יוצקים לכוסות ומגישים.

שייק-תמרים-ותותים-מתכון-768x536.jpg
שייק-תמרים-טחינה-ואגוזים-מתכון_edited.jpg

שייק תמרים טחינה ואגוזים – שילוב מושלם של מתוק מזין ומשביע

מצרכים:
 

4 תמרים מגולענים מזן מג’הול

2 אגוזי מלך טבעים, קצוצים

2 אגוזי פקאן טבעים, קצוצים

2 כפות טחינה גולמית (עדיף משומשום מלא)

2 כפיות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר או 2/3 בננה

3/4-1 כוס מים קרים (תלוי במידת הסמיכות הרצויה)

4-6 קוביות קרח

הוראות הכנה:

מרסקים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון לקבלת מרקם חלק.

יוצקים לכוסות ומגישים.

מתכונים-עם-תמרים-768x536_edited_edited.jpg

תמרים ממולאים בתערובת אגוזים וסילאן קינוח בריא ומזין במינימום זמן

מצרכים:
 

 10תמרי מג’הול בינוניים

 1כף סילאן

 1/4כוס אגוזי קשיו טבעיים

1/4 כוס פיסטוקים טבעיים

 1/4כוס אגוזי פקאן

 

הוראות הכנה:

טוחנים את שלושת סוגי האגוזים יחד במעבד מזון, עד לקבלת תערובת דקה ואחידה, אך לא דקה מדיי.

מוסיפים מעט סילאן כדי לאחד ולהפוך אותה לדביקה.

בעזרת סכין, חורצים את התמר לאורכו – רק בצד אחד.
מוציאים את החרצן וממלאים בנדיבות מהמילוי.

מגישים בצלחת לצד עלי רוקט, לשבירת המתיקות. 

מתכונים-עם-תמרים-768x536_edited.jpg
עוגיות-תמרים-מגולגלות-מתכון-600x419.jpg

עוגיות בצק פריך מגולגלות תמרים, במלית ממרח תמרים 

מצרכים ל 28 יחידות: 
 

לבצק הפריך: 
100 גרם חמאה קרה וחתוכה לקוביות
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
350 גרם קמח לבן (2.5 כוסות)
כפית גרידת לימון (3 גרם)
כפית תמצית וניל (5 מ”ל)
1/2 כוס מים קרים  (120 מ”ל)

למילוי:
כוס ממרח תמרים (275 גרם)
קינמון – כפית שטוחה

 

הוראות הכנה:
  • מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות (חום עליון-תחתון).

  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים את קוביות החמאה יחד עם הסוכר, הקמח וגרידת הלימון. מפעילים את המיקסר על מהירות מינימום למשך כ- 5 דקות עד לקבלת תערובת פירורית שמזכירה חול. מוסיפים את תמצית הוניל והמים, ומעבדים עוד 3-4 דקות עד לבצק שמתגבש על גבי וו הגיטרה.

  • מחלקים את הבצק הפריך לשני חלקים.

  • מרדדים כל חלק לעלה בצק בעובי חצי ס”מ על נייר אפייה ונעזרים בקמח כדי שלא יידבק בשני צידי הבצק.

  • מערבבים את ממרח התמרים עם הקינמון ומורחים מחצית מהכמות על גבי הבצק באופן אחיד. 

  • מגלגלים את הבצק לרולדה מהחלק הרחב שלה, מהדקים מעט ומשטחים. כך עושים גם עם החלק השני של הבצק.

  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את 2 הרולדות על גבי התבנית במרווח אחת מהשנייה. 

  • בעזרת סכין יוצרים חתכים בעובי 1 ס”מ כדי שיהיה קל לפרוס את הרולדה לאחר האפייה

  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך כ- 30-40 דקות או עד שהרולדות מזהיבות ומעט נסדקות.

  • מוציאים מהתנור ומצננים מעט. 

  • מפדרים אבקת סוכר בנדיבות, פורסים לפי הסימונים ומגישים מגולגלות תמרים נפלאות

bottom of page